Nieuwkomersschool

kronkel

In het Lingehuis in West Betuwe, vlakbij de rivier en het station, bevindt zich de taalklas van Fluvium. Hier bieden we anderstalige leerlingen een jaar lang openbaar onderwijs met specifieke aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Het taalonderwijs is bedoeld om leerlingen zelfredzaam te maken in het dagelijks leven. Zij krijgen les in kleine groepen die zijn ingedeeld op leeftijd. Voor vakken als lezen en rekenen werken we groepsdoorbroken, daarnaast werken leerlingen regelmatig in kleine groepjes onder begeleiding van een onderwijsassistent. Na ongeveer een jaar stromen de leerlingen uit.

Update_20240222_145201

“We werken er naartoe dat leerlingen zelfredzaam zijn in het Nederlands, zodat ze boodschappen kunnen doen en met leeftijdsgenoten kunnen praten op de sportclub.”

kronkel

We werken met een leuk en open team, dat bestaat uit gedreven, leergierige en betrokken collega’s. Iedere dag starten we samen op om de bijzonderheden met elkaar te bespreken en organiseren. Er is veel bedrijvigheid in de school, want we ontvangen regelmatig bezoekers. Het is makkelijk om in ons team aan te haken, je wordt warm ontvangen en in het werk staan we schouder aan schouder. Zelfs ervaren leerkrachten hebben hier nog veel te leren. Daarvoor organiseren gezamenlijke scholing en geven de vele veranderingen steeds met elkaar vorm.

Nieuwkomersschool_logo_SQUARE_RGB

Nieuwkomersschool
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
0345 725 691
d.koelink@fluvium.nl
Route naar school

Daniël Koelink

Daniël Koelink, directeur