Wie zijn wij?

kronkel2

Flu­vi­um biedt open­baar onder­wijs aan cir­ca 2200 leer­lin­gen op twin­tig scho­len in West Betu­we en Neder-Betu­we. Op onze scho­len zijn we nieuws­gie­rig naar iede­re leer­ling en iede­re mede­wer­ker, onge­acht hun kwa­li­teit, ach­ter­grond en behoef­te.

 

Op iede­re school krijgt samen leren, wer­ken en leven, waar­bij ieder­een anders is, alle aan­dacht. Wij bie­den inclu­sie­ver onder­wijs en ieder­een is wel­kom.
Flu­vi­um scho­len geven zelf kleur en inhoud aan hun onder­wijs, pas­send bin­nen de geza­men­lij­ke koers. Iede­re school heeft een eigen karak­ter en een eigen onder­wijs­con­cept, met zijn eigen spe­ci­fie­ke vraag­stuk­ken bin­nen de con­text van de omge­ving. Zo vormt iede­re school een mini-maat­schap­pij. Er zijn inte­gra­le kind­cen­tra (IKC), Dal­ton­scho­len, tra­di­ti­o­ne­le klas­si­ka­le scho­len, scho­len met uniton­der­wijs, leer­plei­nen en een 3D-school.

 

Bij Flu­vi­um wer­ken onge­veer 250 mede­wer­kers. Zo goed als wij voor onze leer­lin­gen zor­gen zo goed wil­len wij zijn voor onze pro­fes­si­o­nals. Zij vor­men de kern en het suc­ces van onze onder­wijs­kwa­li­teit.

 

Ons mot­to rich­ting onze mede­wer­kers is daar­om: jij ziet je leer­lin­gen, wij zien joú!

over ons-02

Onze missie

kronkel

Onder­wijs bie­den van­uit de waar­den van het open­baar onder­wijs:

gelijk­waar­dig­heid, vrij­heid en ont­moe­ting. 

 

Wij zor­gen ervoor dat al onze leer­lin­gen zich zo goed moge­lijk ont­wik­ke­len: indi­vi­du­eel én samen. Tege­lij­ker­tijd leren we alle leer­lin­gen dat zij op basis van gelijk­waar­dig­heid ver­schil­lend mogen zijn. Onze open­ba­re scho­len heb­ben een rij­ke leer­om­ge­ving door diver­si­teit in levens­over­tui­ging, etni­ci­teit en sek­su­e­le geaard­heid van alle betrok­ke­nen, met weder­zijds res­pect voor elkaar.

 

Dat is onze mis­sie.

23120024_Fluvium Afbeelding Kompas WEB
youtube-video-thumbnail

Flu­vi­um­dag 2024: Alle mede­wer­kers zin­gen “samen op de koers”

Besturingsfilosofie

kronkel

In een bestu­rings­fi­lo­so­fie beschrijft het bestuur de wij­ze van bestu­ren. Op basis van wel­ke waar­den wil­len we onze mis­sie waar­ma­ken. Hoe wer­ken we aan onze visie en onze stra­te­gie?

Update_Beeld uitsnede

Bestuur en staf

kronkel

Het staf­bu­reau van Flu­vi­um onder­steunt de scho­len op gebied van Orga­ni­sa­tie, Onder­wijs, Per­so­neel, Finan­ci­ën, Huis­ves­ting, ICT en Secre­ta­ri­aat. Hier­on­der het over­zicht van onze mede­wer­kers.

Pim Spijker_Over ons

Pim Spij­ker
Bestuurder/Voorzitter
Col­le­ge van Bestuur
085 273 46 60

Update_Joke Brentjes_Over ons

Joke Bren­tjes
Onder­steu­ner Col­le­ge van Bestuur/Raad van Toe­zicht
085 273 46 60

Ineke van Beuzekom_Over ons

Ine­ke van Beu­ze­kom
Advi­seur per­so­neel

085 273 46 65

Robin Smit_Over ons

Robin Smit
Advi­seur finan­ci­ën en beheer

085 273 46 67

Karin Bambacht_Over ons

Karin Bam­bacht
Advi­seur per­so­neel

085 273 46 66

Update_Lotte de Rooij_over ons

Lot­te de Rooij
Advi­seur onder­wijs

085 273 46 62

Medezeggenschap

kronkel

 

Naast de mede­zeg­gen­schaps­ra­den (MR’en) van iede­re school, heeft Flu­vi­um ook een gemeen­schap­pe­lij­ke mede­zeg­gen­schaps­raad (GMR). Hier­in heb­ben ouders en per­so­neels­le­den zit­ting. De GMR houdt zich bezig met beleids­za­ken en even­tu­e­le ande­re ont­wik­ke­lin­gen die het niveau van een enke­le school over­stij­gen.

Bin­nen de Wet mede­zeg­gen­schap scho­len heeft de GMR instem­mings- en advies­rech­ten op een aan­tal onder­wer­pen. De GMR heeft bij­voor­beeld instem­mings­recht op het bestuurs­for­ma­tie­plan en advies­recht op de begro­ting. Daar­naast treedt de GMR op als spar­ring­part­ner voor het bestuur voor het alge­me­ne beleid.

 

De GMR bestaat uit twaalf leden; zes ouders en zes per­so­neels­le­den. De leden zijn niet nood­za­ke­lij­ker­wijs lid van een van de MR’en. De GMR wordt geko­zen door MR-leden.

 

De GMR is bereik­baar via Men­no Tan­gen­bergh, amb­te­lijk secre­ta­ris: gmr@fluvium.nl

Samenstelling van de Medezeggenschapsraad

Per­so­neels­ge­le­ding:
• Ingrid Hooi­j­en
• Sta­cey de Kos­ter
• Judith Noor­de­loos
• Jac­que­li­ne Smith (voor­zit­ter)
• Vaca­tu­re
• Vaca­tu­re

 

Ouder­ge­le­ding:
• Anne­ke Gala­ma
• Ilke van Beve­ren
• Hicham el Ghoulbzou­ri
• Fio­na Gooi­j­er
• Maar­ten Lamé
• Arvid Waas­dorp
 

 

 

Bin­nen de GMR zijn werk­groe­pen samen­ge­steld. Deze werk­groe­pen rich­ten zich op een deel­ge­bied bin­nen de onder­wer­pen die pas­se­ren. Zij ver­die­pen zich en bren­gen in de ver­ga­de­ring ver­slag en advies uit.

  • Onder­wijs
  • Finan­ci­ën
  • Per­so­neel
  • Com­mu­ni­ca­tie

De GMR heeft als taak het beleid, dat van­uit de stich­ting wordt uit­ge­zet, te toet­sen en te beoor­de­len. Op een aan­tal zaken heeft de GMR instem­mings­recht, voor een aan­tal ande­re zaken heeft zij advies­recht. De GMR is een seri­eu­ze part­ner van het bestuur en zal der­hal­ve han­de­len in het belang van het onder­wijs in de regio.

Vergaderingen

De GMR komt per school­jaar onge­veer zes keer samen, in de agen­da staat waar, wan­neer en hoe laat de ver­ga­de­ring plaats­vindt. In prin­ci­pe is de ver­ga­de­ring open­baar, ten­zij er agen­da­on­der­de­len zijn die pri­va­cy behoe­ven.

Raad van Toezicht

kronkel

De Raad van Toe­zicht van Flu­vi­um wil op ver­bin­den­de en inte­ge­re wij­ze wer­ken aan het ver­gro­ten van pro­fes­si­o­na­li­teit en ver­ant­woor­de­lijk­heid. Hier­bij wer­ken we op basis van ver­trou­wen en met ple­zier. Dit sluit aan bij een aan­tal kern­waar­den van­uit het Flu­vi­um Koers­plan én bij de waar­den van het open­baar onder­wijs. Zo heb­ben we op basis van gelijk­waar­dig­heid res­pect voor ver­schil­len en hech­ten we belang aan vrij­heid en ont­moe­ting.

 

Als Raad van Toe­zicht nemen we genoem­de waar­den mee in ons toe­zicht. Dit toe­zicht is opge­bouwd uit vra­gen naar wat er werkt, wat belang­rijk is, wat gewaar­deerd wordt en waar we meer van wil­len.

 

Bij het uit­oe­fe­nen hier­van richt de Raad van Toe­zicht zich naar het doel en het belang van de stich­ting, de maat­schap­pe­lij­ke opdracht aan de stich­ting en het belang van de leer­lin­gen, de ouders en de per­so­neels­le­den.

 

Om deze taak goed uit te kun­nen voe­ren heeft de Raad van Toe­zicht uit­een­lo­pen­de bevoegd­he­den zoals het:

  • Goed­keu­ren van de begro­ting, het jaar­ver­slag en het stra­te­gisch meer­ja­ren­plan.
  • Con­tro­le­ren op het nale­ven van de wet door het bestuur en de Code Goed Bestuur.
  • Con­tro­le­ren of het onder­wijs­geld op de juis­te manier wordt aan­ge­vraagd en besteed.
  • Aan­stel­len van een accoun­tant.

Tevens stelt de Raad van Toe­zicht de bestuur­der aan en fun­geert als zijn/haar werk­ge­ver.

 

Samen­stel­ling van de Raad van Toe­zicht

  • Bert Groe­ne­woud (voor­zit­ter)
  • Marie­ke Cou­mans
  • Marloes van Gre­ven­goed
  • Wou­ter Peters
  • Ronald Phi­lip­sen

In de Code Goed Bestuur in het pri­mair onder­wijs zijn basis­prin­ci­pes vast­ge­legd rond pro­fes­si­o­na­li­teit van bestuur­ders, toe­zicht­hou­ders en mana­gers in het pri­mair onder­wijs. Flu­vi­um han­teert deze code.

 

Wilt u meer weten over de rol van de Raad van Toe­zicht? Dan kunt u hier het toe­zichts­ka­der van de Raad van Toe­zicht inzien en de sta­tu­ten van Stich­ting Flu­vi­um.

Verantwoording

kronkel

Begro­ting
De vol­le­di­ge begro­ting is ver­werkt als finan­ci­eel over­zicht in een afbeel­ding.


Jaar­ver­slag
Het jaar­ver­slag geeft de jaar­re­ke­ning weer inclu­sief het bestuurs­ver­slag. In het bestuurs­ver­slag van Flu­vi­um wil­len we graag laten zien hoe het met het onder­wijs op onze scho­len, de leer­lin­gen en het per­so­neel is gegaan. We leg­gen hier­mee graag ver­ant­woor­ding af aan alle geïn­te­res­seer­den en betrok­ke­nen bij onze scho­len. Het jaar­ver­slag is ook weer­ge­ge­ven in een afbeel­ding.

Petra, leerkracht:

“Ik vind het leuk om een extra uit­da­ging op te pak­ken, daar­in word je onder­steund. Je krijgt het ver­trou­wen om nieu­we taken uit te pro­be­ren.”

Nikki, leerkracht:

“Ze heb­ben van­uit Flu­vi­um erg hun best gedaan om mij goed te laten star­ten.  Ieder­een kent je, ieder­een heeft wat voor elkaar over. Fijn is dat Marie­ke van­uit Flu­vi­um je bege­leidt als star­ten­de leer­kracht!

Ellen, schooldirecteur:

“Ieder­een kent je, ook op het staf­bu­reau. En niet alleen de direc­teu­ren, ook leer­krach­ten. Ik bel gere­geld een col­le­ga om te spar­ren als ik het fijn vind als er iemand met me mee­denkt.”

Gillian, onderwijs ondersteuner:

“De kor­te lijn­tjes vind ik heel fijn. Er is echt betrok­ken­heid bij jou als per­soon. Ik ervaar Flu­vi­um als een orga­ni­sa­tie die je heel veel kan­sen geeft en je daar­bij echt onder­steunt.”

Marieke, leerkracht invalpool:

“Het is pret­tig dat je je heel wel­kom voelt als je op een school komt inval­len. Je krijgt een goe­de over­dracht, daar­door voel je je goed onder­steund.”